joi, 11 februarie 2010

Contul 223 “Instalații tehnice, mijloace de transport, animale și plantații în curs de aprovizionare”


Contul 223 “Instalații tehnice, mijloace de transport, animale și plantații în curs de aprovizionare” face parte din grupa 22 “Imobilizări corporale în curs de aprovizionare” şi este un cont de activ. Este un cont nou, introdus prin ordinul 3055/2009.
Cu ajutorul contului 223 “Instalații tehnice, mijloace de transport, animale și plantații în curs de aprovizionare” se ține evidența imobilizărilor corporale cumpărate, pentru care s-au transferat riscurile și beneficiile aferente, dar care, la finele perioadei de raportare, sunt în curs de aprovizionare.
În debitul contului 223 “Instalații tehnice, mijloace de transport, animale și plantații în curs de aprovizionare” se înregistrează:
  • valoarea imobilizărilor corporale cumpărate, pentru care s-au transferat riscurile și beneficiile aferente, dar care sunt în curs de aprovizionare (404).
În creditul contului 223 “Instalații tehnice, mijloace de transport, animale și plantații în curs de aprovizionare” se înregistrează:
  • valoarea imobilizărilor corporale cumpărate, pentru care s-a încheiat procesul de aprovizionare (213).
Soldul debitor al contului reprezintă valoarea imobilizărilor corporale cumpărate, pentru care s-au transferat riscurile și beneficiile aferente, dar care, la finele perioadei de raportare, sunt în curs de aprovizionare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu